Toščelik uplatio razliku

Bez autora
Oct 11 2012

Uprava nikšićke Željezare Tosčelik uplatila je danas dogovorenu razliku za septembarske zarade za 154 radnika sa smanjenim primanjima, što se ne odnosi na neke članove Štrajkačkog odbora. Riječ je o razlici od oko 30 odsto ili u prosjeku od 40 do 120 eura. Od ove isplate je izuzeto nekoliko članova Štrajkačkog odbora i radnice na održavanju čistoće koje su bile potpisale za štrajk. Napravljena je diskriminacija što potvrđuje da uprava nastavlja sa represivnim mjerama prema Sindikatu i Štrajkačkom odboru. Radnici će odustati od sjutrašnjeg protesta ispred zgrade predsjednika Crne Gore i na ovakav potez diskriminacije poslodavca naknadno će se odlučiti na koji način će odgovooriti. Ni Ministarstvo rada i socijalnog staranja još nije odgovorilo na zahtjev za registraciju Sindikalne organizacije Tosčelik Nikšić.

Toščelik uplatio razlikuUprava nikšićke Željezare Tosčelik uplatila je danas dogovorenu razliku za septembarske zarade za 154 radnika sa smanjenim primanjima, što se ne odnosi na neke članove Štrajkačkog odbora, saopštio je predsjednik Sindikata, Janko Vučinić.

On je objasnio da je riječ o razlici od oko 30 odsto ili u prosjeku od 40 do 120 eura, prenijela je Mina business.

"Od ove isplate je izuzeto nekoliko članova Štrajkačkog odbora i radnice na održavanju čistoće koje su bile potpisale za štrajk. Napravljena je diskriminacija što potvrđuje da uprava nastavlja sa represivnim mjerama prema Sindikatu i Štrajkačkom odboru", rekao je Vučinić agenciji Mina-business.

On je najavio da će radnici odustati od sjutrašnjeg protesta ispred zgrade predsjednika Crne Gore i najavio da će na ovakav potez diskriminacije poslodavca naknadno odlučiti na koji način će odgovooriti.

Vučinić je kazao da ni Ministarstvo rada i socijalnog staranja još nije odgovorilo na zahtjev za registraciju Sindikalne organizacije Tosčelik Nikšić.

"Izgleda da sam ja jedini problem i da dok sam god predsjednik Sindikata Željezare taj odgovor nećemo dobiti od partijskog Ministarstva", smatra Vučinić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik